Aug 8, 2011

♥blueberry choc♥ (EdiSi Raya)

salam..

rasa seronok bila kite buat benda yang betul2 kita suka sebenarnya♥


♥blueberry choc♥ (EdiSi Raya)

pakaging:Box petak Transparent

50biji RM25.00

berminat PM saya atau hubungi 017-2992980

Mr chef saya

dalam bungkusan

pakaging:Box petak Transparent
oreo whitechoc edisi terhad



Oreo whitechoc juga bley order 
harga RM 1.50 / pcs

sangat sedap combination white choc dan oreo♥





p/s: Alhamdulillah syukur kepda Allah kerna membuka pintu rezki kami♥

Oreo choC home made

♥0reO cHoc♥

(Pic edible :ana muslim,sponge bob,kungfu panda,disney princess,toys story,ben10,upin ipin)
p/s:nak leTak image diri sendiri pun bley~~ harga tambah RM0.50
charge penghantaran akan dikena bagi di luar kawasan Bdr baru bangi dan Putrajaya

berminat PM saya atau hubungi 017-2992980

 
 


♥0reO cHoc♥  / pakaging:Box petak Transparent / RM20.00 / 12 Pcs



♥0reO cHoc♥ / pakaging:Bekas gold Transparent / RM1.50 / 1pcs (oRder lebih 50 pcs diberi diskaun)


Jom beLi coklat♥

assalam...

huuuu lama betul i tak update my blog neh...sangat ler bz...bz ngan kerjanya, bz ngan sambutan ramadhannya...heee yang paling tersangat bz adalah my homemade choc biz.....

Alhamdulillah berkat ketekunan ku dan my cinta hatiku kami bergading bahu untuk melaksanakan impian kami tuk membuat biz coklat...nyum3~~sangat best~~

kejap lagi akanku postkan my cintahati home made choc...actually my cintahati yg buat coklat i just tolong2 skit2 tlg2 promote..heee tp Alhamdulillah berkat ajaran beliau saya sudah pandai...YEAHHHH!!!

THaNx deAr my jaaN ridhwan Ali




k la takat neh jer i nk tulis...heeee jap g nk post choc lak...hopefully kwn2 enjoy....♥







p/s: lupe plak nk ucapkan slm ramadhan dariku♥

Jul 26, 2011

Ya Allah ya Tuhanku..

Assalam...


Disini ku mau kongsikan doa yang selalu ku amalkan...mudah2an kita dilindungi Allah S.W.T






Doa Pelindung diri

بِسْمِ اللهِ الَّذِيْ لاَ يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِيْ الأَرْضِ وَلاَ فِيْ السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيْعُ الْعَلِيْمُ

Maksudnya : Dengan Nama Allah yang dengan namaNya tidak akan memberi mudharat apa pun yang ada di bumi dan di langit dan Dialah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. (Riwayat Tirmidzi & Abu Daud)

Dalam Sunan at-Tirmidzi dikatakan: "Sesiapa yang pada waktu pagi dan petang membaca doa ini sebanyak tiga kali, maka ia tidak akan ditimpa keburukan pada hari itu.










p/s:Y Allah ya tuhanku lindungilah kluargaku+kekasihku dr segala ancaman dan rintangan luar

Jul 19, 2011

semoga sihat....

Assalamm....

Alhamdulillah syukur ku  kepada Allah kerna masih sayangkan hambaNYA...

Aduhai kasihan ku melihat cinta hati Mr pomen..."KEDEMAMAN" erkkk!!ader ke perkataan gitu???heee
sian en pomen demam panas...badan kaki semua bergigil2...mudah2an cepatlah sembuh...


walaupun dalam keadaan xsihat masih lagi kebahkan diri mau hantar ku pergi kerja...maapkan wa yer selalu menyusahkan awk....SayanG sgt2 kt awak eN pomeN....Mudah2an Allah sembuhkan demam awak....

Sian dia wat keje berat2 tu yang sakit2 datang...aleh2 Abangnyer En JPJ juga berjangkit demam..sabar lah yer en pomen dan en JPJ..InsyaAllah kalau rehat byk2 cepatlah sembuh...





"Ya Allah ya Tuhanku, lenyapkan kepayahan daripadanya, sembuhkanlah dia, kerana Engkaulah yang menyembuhkan, tiada sembuhan lain melainkan sembuhan-Mu, suatu sembyhan yang tidak meninggalkan penyakit." 








p/s: ku pun batuk xabis2~~mudah2an cepatlah sembuh


Jul 18, 2011

jiran suke jaga tepi kain orang !!??

Assalam...

weeehhoooo..job urgent dah proceed dan esok client akan kluarkan PO...heee

okeh2 balik kepada tajuk entry kt atas tu...Rasanya mungkin kita mengetahui tentang makna perumpaan ‘jaga tepi kain orang’. Bagi mereka yang tak memahami elok rasanya berjumpa dengan cikgu Bahasa Melayu berdekatan di sekolah u all heeee.... Dalam dunia yang mempunyai berbillion manusia pasti pelbagai ragam manusia disekeliling kita. Ada yang becok, ada yang pendiam dan ada yang ikut-ikut sahaja. Semuanya mempunyai karektor tersendiri.itu lah Ragam manusia~~





Tajuk tu ku minta maap ler, bagi sesiapa yang terasa pon maap ler, sebab ku tak terfikir pun nak sampaikan pada sesiapa, just untuk semua sebagai pengajaran kita..
Persoalannya di sini, kenapa hidup berjiran sentiasa menggunakan prinsip "jaga tepi kain orang" dan "hasad dengki" ?

Hal ‘jaga tepi kain orang’ boleh didefinasikaan sebagai menyibuk masuk campur dalam hal ehwal orang lain.


  • hurm...xkusangka jiran yang selama ni baik dengan my mom rupa2nya talam xtau lah braper juta muka daa....sabor jer la.... sedara mara kita datang umah sibuk jer la ninjau2 nk tgk sapa yang mai umah ku...bila kita parking keta pun nk tau!!!apa jenis la jiran begini yer....hahahah
  • bila mama ku xda kt umah mulalah xsenang duduk dek jiran neh..sibuk ninjau2 kt umah neh mana la tau ada pakwe anak2 melepak..adushhhh...sabar jer la...hahhahah (anak mak ayah sume sama ske jaga tepi kain org)hahahha
  • mereka2 neh mmg sangat hipokrit rupa2nya..bila time susah minta gak pertolongan kami
  • selama ku berjiran ngn orang xda masalah pun...ms duk kt AU4 keramat best jer jiran2 suma org lama2 xda pun jg tepi kain org..rilek jer.. tapi bila duk kt sini mcm2 dugaan kami dpt...huuu ya Allah mudah2an mereka2 tu dpt balasan...hahhaha
hah tu baru jaga tepi kain belum lagi masuk hasad dengki plak....

  • xbleh tgk kami senang skit ade jer mereka neh wat cerita...aduhai....sabor jer la.....
  • adekah mereka kata kami sekeluarga konker parking kt depan umah????!!geram pun ada tau...dah kat umah duk ramai..yer la adik ku ada keta....kakakku lagi...abgku seminggu skali duk umah ada keta gak..xkanlah kami nk parking keta kt jln luar??klu hilang sapa nk tanggung??kami gak... (heee actually umah ku kt penghujung jalan so depan umah tu ada kaw lapang yg boleh muat tuk 6 buah kenderaan leh mendarat...so masih lagi 3 kosongkan???!!hah sapa lagi yg park bukankah mereka2 tu gak yg park...benci!!!benci!! ngn sikap mereka2 neh...huuuu
  • Sian mamaku....jiran2 ku neh mmg sadis tau!!

hahahah, Okay cukuplah setakat ini ku cerita mengenai hal ‘jaga tepi kain orang’ yang agak negatif. cerita ni semua benar dan berlaku atas diri ku dan keluarga, dasar jiran yang suka jaga tepi kain orang dan hasad dengki,bawak-bawak berubah la...maap la entri ini yang agak kasar.. heeee.....nasib lah.... nak gak luahkan jugak dalam blog ku ini..hahahahh

YaAllah yatuhanku, lindungilah ku, keluargaku daripada hasad dengki segelintir manusia ini..berikanlah petunjuk dan hidayah kepada mereka2 tu supaya jangan mengaibkan org...amin yarabbalalamin...






p/s: mudah2an Allah perkenankan doaku..

duGaaN yang bertimpa2

Assalam...

wuhuuu sgt penat dan mengantuk hari ini...kerja banyak nak disetelkan tp apakan daya xtau nk wat yg mana dulu..heeee

aduhai kebelakangan banyak tul dugaan menimpa-nimpa kt diri dan keluarga...Ya Allah!!

MAMPUKAH AKU MENGHARUNGI DUGAAN HIDUP INI?

Ya Allah..ya Tuhanku!!

Hidup kita setiap hari diatas muka bumi ciptaan Tuhan ini pasti tidak ceria tanpa dugaan dan cabaran. Buatlah apa sekalipun, pergilah kemana – mana sahaja, ada saja perkara yang menguji kita. bak kata pujangga~

Siapa sangka segala apa yang kita lakukan hari ini....ada yang memberikan senyuman kepada orang lain...ada yang memberi kebencian dihati org lain...Kadang2 ku hairan dengan perangai segelintir manusia di dunia ini... penuh dengan hipokrit..entahlah!!! Terkadang berfikir ku seorang penat mengharungi dugaan sebegini... tetapi ku yakin semuanya ini berlaku ada hikmahnya...Hanya Allah yang tahu....

Ingat lagi mama pernah berkata biasalah, adat dan resam manusia. Lagi berusia dan lagi tua umur seseorang lagi besar dan lagi berat cabaran dan dugaan yang akan diredahi oleh manusia tersebut. 


sabarlah wahai hati, setiap dugaan untuk menguji; adakah dikau mampu mengharungi, walaupun perit untuk menjalani, dirimu pasti berjaya menangani hanya Pemilik-mu lebih mengetahui, keyakinan kepada-Nya telah mengubati, ibarat mutiara skar ditemui, ketahuilah yang terbaik bakal menanti 


Sesungguhnya, cabaran dan dugaan itu mengajar diri ini dan menjadikan aku matang dalam mengharungi dugaan yg berat.







p/s:hati bengkak dgn sikap jiran sebelah....

Jul 15, 2011

Hari jumAat sudaa..

assalam....

hari ini hari jumaat..hari yang mulia...hari segala hari...Hari untuk kita mendapatkan lebih berjaya dan berkah dalam hidup kita. Hari untuk kita lebih cemerlang, lebih kuat berbanding hari-hari yang lain.heee..

Jumaat dikhabarkan sebagai hari yang istimewa dan mulia. Pada hari Jumaat berlakunya lima peristiwa yang penting, iaitu

1)  Allah ciptakan Adam ,
2)  Allah turunkan Nabi Adam  ke bumi,
3) Allah mematikan Nabi Adam,
4)  Pada hari itu juga ada satu saat yang tidak ada seorang hamba pun yang memohon sesuatu, kecuali Allah    
     akan perkenankan permohonannya, selagi ia tidak meminta sesuatu yang haram.
5)  Pada hari itu juga akan terjadinya hari kiamat. Tidak ada satu malaikat pun, sekalipun yang amat dekat
     kedudukannya di sisi Allah, langit, bumi, angin, gunung, juga lautan, melainkan kesemuanya memohon belas
     kasihan pada hari tersebut. ( Riwayat Hadis Muslim)


Huuu~~hari ini juga hari kesukaan ramai kerana keesokan harinya cuti...heee

hari ini kerja berlambak2 nk kne setelkan juga....coz hari isnin t dpt plak kerja yang baru...huuuu

walauapapun ku bersyukur kerana Allah masih sayangkan ku keluargaku cintahatiku dan kengkawanku..

Terima kasih ya Allah




p/s:sgt penat hari neh byk keje T-T

Jul 13, 2011

Bagaimana Nak ngumpul duit kawen neh????!!

Assalam...

wuuuhuuuu~~pagi2 dah melalak si en ikan masin tu...haiiiishhhhh!!!

Kahwin ada banyak manfaat.

Kahwin itu memberi nikmat dan lazat :)

Kahwin itu memberi tanggungjawab.

Kahwin itu memberi rezeki lebih, insyaAllah.

Kahwin itu adalah "turning point" dalam kehidupan manusia.

Kahwin juga memberi berkat dan rahmat Allah, insyaAllah.



heee~~ tiba2 teringat plak pasal nk kawen neh..huuu Aritu my cintahati ada bagitau yang papa dia dh tetapkan bln bile nk langsungkan perkahwinan kami...heee♥♥  InsyaAllah kalau xda halangan melintang Bulan 4 atau 5 2012. Ok gakkan... =)


Masalah sekarang neh ku xda duit simpanan...huuu T-T banyak hutang plak tu...ngan PTPTN ler Maxis Brodband ler...dan berbagai2 ler..hihihi
Dengan gaji RM1000 bagaimana nk menyimpan neh?????aduhai kak oiiii~~(blaja tinggi2 gaji ciput)sabor jerla...


Nak kata ku neh boros xda la plak....mkn pun berjimat tau!! bawa bekal p keje..heee~~

Hurm..bagaimana erk caranya??

mungkin cam gini kot~~

Kita bermula dengan cara mudah dan efektif♥
ku mesti  simpan RM200 setiap bulan.(InsyaAllah)

kenalah Ulang sehingga 10 bulan.

so kite dapat RM2000 (bleh la tuk top-up2 kan?)

hurm...itu pun masih xmencukupi kot...mudah2an Allah buka pintu rezki yg melimpah kepadaku....
ku kalau bleh la kan nk wat simple2 jer..coz xberminat ler nk sanding2 tu..aduyai malu maa....pelamin xyah la nk berbagai2 crowded gitu i tgk...xnk ler wat feeling2 princess ker apa ker...just simple n nice jer..janji tunaikan yg wajib...heee~~

lebih kurang gini simple but very nice♥

simple jer kan nampak suci jer♥

huu~~walau apa2pun ku bersyukur kerana Allah telah membuka pintu hati kami utk menunaikan perkara yang wajib...ceeeewaahhh♥♥
Yang penting lepas kawen bleh survive hidup kami sekeluarga~~InsyaAllah..





p/s: 0Mg $$

Jul 12, 2011

Aktiviti Kami di 0Piz

Assalam....

weeeehhhhoooo~~En bos Xmasuk lagi..heee
so ari neh ku sajer2 nK upload pic gelagat dan aktiviti kwn2 di opiZ...♥ u aLL beb~~

sedang membincangkan nk beli baju raya yg mana satu

 
apa plak kak fara dan kak diva wat tu??

♥Kami gadis2 ayu♥

pOsing ler KojerNye

Mau cAri gaduh ka???

cik kak2 diVa

cik kak marketing

ske2 time

cik ika yang sentiasa lawa dan comey

cIk PA http://ainlovesharil-ownerofthisblog.blogspot.com with Ratu Kebaya

Mama Ecah
K.A.M.I


Keseronakan bersama
cik adik2 manis

jejaka impian

sayang ngn u all♥

Walaupun kami dibayar gaji yang sangat ciput tetapi kami bekerja sgt bersungguh2 dan bergumbira(walaupun hati sedikit sedey)
Kalau nk tau la kan kt opiz neh pompuan yg takluk...hahahahahah lelaki sume hampir2 pupus(lelaki sume p wat keje luar RUNNER)..xtau ler kenapa...kah kah kah
Sayang ngan kwn2 opiz neh...hopefully persahabatan kami maintain naa....

thnx kak fara+ain+ika+iza+adah+akmal+aizat+hery porter+aiman+lie+zul+fatin(new comers)+3 sekawan cikadik marketing. tak lupa juga X-opizmate yg telah meninggalkan opiz neh dgn bahagianya : suha+wani+arm+shika.

Thanx kerana menyerikan hidupku semasa bekerja di opiZ ini...hahahhahah (walaupun sentiasa tension doo keje kt sini)





p/s: Huuuhh~~very da penat upload pic2 neh sume...

Hati daN peRasaaN ManusIa

Assalam...


Nak mulakan bagaimana yer???heee.....
Bila bercakap tentang hati dan perasaan,  aku neh bukanlah arif sangat....Tapi yang ku tahu HatI dan PErasaaN ini adalah AnugeRah Allah yang TerIndah



Di antara rahsia teragung dan nikmat yang telah dianugerahkan Allah S.W.T kepada manusia adalah dengan terciptanya Hati dan Perasaan. Allah Maha Pencipta yang telah menciptakan jiwa-jiwa yang tidak mungkin dapat ditafsirkan melalui kaca mata sains dan teknologi. Cewahhh aYat gua nak lebat =)

Betapa hebatnya Allah yang telah menjadi “jurutera” terhadap penciptaannya yang Agung.


Apa yang ku fikirkan ialah hati dan perasaanlah yang menjadikan manusia itu manusia. Jika kita fikirkan tanpanya manusia akan menjadi seperti air yang tidak bergula. Tiada cinta, tiada rindu, tiada benci, tiada dendam, tiada gusar, dan tiada gelisah. Tak ke pelik jika manusia itu tiada hati dan perasaan? Maka tidak ada bezanya antara manusia dan penciptaan makhluk selainnya.... seperti kucing, pokok, ikan dan lain-lain..

Kadang-kadang terfikir disejenak, aku sendiri masih ingin cuba untuk menyingkap rahsia penciptaan yang agung ini. Ku fikir aku mampu mengawal hati dan perasaan.. Tetapi rupa-rupanya tidak.. Allahlah yang berkuasa di dalam hati hambaNya. YaAllah ya tuhanku betapa kerdil diri ini...


Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…


Engkau satu cinta
Yang s’lamanya aku cari
Tiada waktu ku tinggalkan
Demi cintaku kepada-Mu
Walau seribu rintangan
Kan menghadang salam diri
Ku teguhkan hati ini
Hanya pada-Mu
Ku pasrahkan…

Oh Tuhan… s’lamatkanlah hamba ini
Dari segala fatamorgana dunia
Oh Tuhan… jauhkanlah hamba ini
Dari hidup yang sia-sia







p/s: Hanya-MU ya Allah aku berdoa

Jul 10, 2011

Sakit TekaK masIh menghanTuiku!!!

Assalam...

Aduhai cIk kak Missywawan....teKakmu makin teruk nampaknyer....apa Pun xBley T___T

Huuu~~dah beli strepsils dan ubat sakit tekak..aku makan dua  tiga  ketoi ja, yang lain-lain i sedekahkan kt sesiapa yg sakit tekak gak untuk di makan bak kata orang shariNg is Caring ..patut la tak baik-baik lagi sampai hari ni....  sAbor jer la cik missywawaN~~


Neh tadi ada search ler kt internet tips merawat sakit tekak..banyak gler la tips2 yg dpt..tp i amik yg simple dan senang nak buat...heee~~
Tips Merawat Sakit Tekak

Tips Dari: Rahsia Anggun


Merawat Sakit Tekak. Jika anda menghidap sakit tekak, anda perlu mendapatkan beberapa keping asam keping. Asam keping ini hendaklah dibakar hingga menjadi hangus. Setelah itu ditumbuk dan digaul dengan sedikit air sirih. Setelah itu sapukan pada bahagian tekak anda yang sakit. Insya Allah tekak anda akan sembuh seperti sediakala.

Kalau nak tau sakit teKak neh semakin truk akibat semalam p karok @redbox low Yat dari jam 10.30pm till 3am..
bayangkanlah!!!! ^^"
thanx to cik kak shila coz belanja kamI berkaraoke~~ thnx juge tuk mr pomen kusyg c0z bawa p jenjalaN...hee~

walaupun tekak sakit suara keluar tak keluar tapi hati saya tetap bahagia dan gumbira~~






p/s: thnx mama coz bg greenlight ♥ u mama and mR pomen

Jul 6, 2011

Perghh!!

Assalam....

hari ini mood xbrapa best!! tekak sangat perit + lapar plak...


!!!!Sakit tekaK!!!!




p/s: no mood

Jul 4, 2011

HapPy BezdaY maMa ku SayaNg♥

Assalam...

hari ini 5 haribulan 7 tahun 2011, tarikh lahir mamaku yang ke 57tahun. Aku tahu mama mungkin tak akan membaca akan ucapan ku didalam bolg neh...

“Ya Allah, ampunilah segala dosa-dosaku dan dosa kedua ibu bapaku, dan kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihani aku ketika aku kecil dan rahmatilah mereka serta tempatkanlah mereka bersama orang-orang yang mulia di sisiMu”


♥My mom thnk u beIng da best Mama♥

Hidup ini lengkap dengan hadirmu Mama...Terima kasih yang tak terhingga kepada Allah kerana memberi Mama yg terbaik untuk ku...Kasih Mama tak terhingga kepada anak2nya sehinggakan Mama abaikan keseronokan hidupnya demi anak2 tercinta..Terima kAsih Mama♥

Sukar ku tafsirkan jiwa Keibuanmu Mama..Mama sanggup lupakan segalanya demi menjaga anak2...Wa sangat2 sayangkan mama....Terima kAsih Mama♥

Kulihat Mama sangat sederhana dalam apa jua yang dilakukan..Nasihat2 mu akan kutitipkan dalam jiwa ini Mama.. Biarpun dimamah arus usia Mama tidak pernah kenal derita...Semenjak kehilangan insan yang tercinta (Arwah papa) pelbagai hinaan caci maki drpd sanak saudara + masyarakat sekeliling Mama masih tersimpul senyum walaupun didlm hati sanubarinya sedih memikirkannya.. Bagai sungai mengalir tanpa arus yang deras.. Tiada penghentiannya, tak bertebing... Usah risau Mamaku~~ InsyaAllah ada hikmah disebalik kerisauan mama.


Hari ini hari lahirmu Mama, di pagi yang indah ini ku berdoa agar Allah sentiasa melimpahkan Kasih-Nya tak kunjung putus buat mu Mama yang berhati mulus dan ihklas dalam menjaga kami anak2mu... Duhai Mama ku sayang hanya engakaulah anugerah istimewa yang diberi oleh Allah....berkorban jiwa dan raga hanya untuk kesenangan anak2mu dan redahi hidup yang penuh mencabar... Berusaha dgn pelbagai cara dan sabar dalam mengharungi derita.... Hidupmu penuh ranjau meniti kepayahan yang tiada kesudahan hanya untuk anak2mu...

Tidak sekalipun mengharapkan dibalasi intan berlian pemata...hanya cukup Mama merasa kebahagian bersama anak2...Lihat anak2mu berjaya + berbahagia....Kau mamaku sayang adalah penawar hati yang duka...walaupun hatimu selalu terluka atas karenah anak2mu...tetapi Mama tetap tersenyum simpul....Mama lah ibu mamalah bapa pabila Arwah papa meninggalkan kami....

Mama maafkan wa selama mama jaga wa, banyak yang telah wa nyusahkan mama...hanya Allah dapat membalas jasa kasih sayang yg mama berikan untuk kami.... Kerana Allah saja yang tahu penderitaan mu Wahai mamaku sayang...Terima Kasih Mama♥


Ampunkan wa~~Selamat hari lahir kepada mama tersayang Siti Aishah bt Ab razak.








p/s: Terima kasih Allah kerna berikan kami Mama yg terbaik!!

Jun 27, 2011

malaysian cup prix Round 5 Teluk Intan 25&26 jUn 2011

Assalam....

Huuh~~ baru nk upload da  picture p cup prix..... sory la semalam xsempat nk upload coz my pc kena format daa.
(neh sume pasal en ikan masin yg dah guna pc orang xreti2 nk shutdown....bengong!!kalau rosak bkn dia yang kena marah ngn mr boss!!)

heee lari topic plak dah...okeh2 hari ini just nak upload picture cup prix..xbanyak pun...coz i'm busy menolong mr pomen...heee tolong duduk teman dier jer la..

kami gerak p teluk intan lepas solat jumaat...dgn menaiki kelisa mr pomen...kecik tapi sume barang leh sumbat...haha
nasib baik si 66 mr pomen dan mr rider dh tumpangkan kt lori hong leong kt sg. buluh.. lega~~
sgt jemm wooooo jalan yer lah org baru balik keje kan..haruss La jem...dalam jam 5.30pm~~
saMpai teluk Intan dalam jam 8.30pm~~apa lagi mencari tempat mkn yg ada tayang citer Maharaja Lawak..menjajau gak ler cari....huuuu akhirnya jam 10 lebeh baru jumpa..itupun xda meja kosong... so kami amik kerusi dn duduk jer kt tepi janji dapat tgk live final maharaja lawak...aduhai..abis kaki kne gigit nyamuk teluk intan neh!! samBil2 tgk tv mr pomen order satay 10 cucuk apa lagi kami bedua bedal laa..heee sedap gak satay neh...

Alhamdulillah~~abis jer cite maharaja lawak jam 12am...kami pun balik ke hotel masing2..rehat secukupnya...HUuh very ngantuk okeh~~

Hari Pertama di teluk Intan:

Jam 5.30am aku dah bangun dan menyiapkan diri..yerlah kne bangun awal coz nk kne ada kt padock kul 8am.
selepas aku dh siap...sempat gak p kejut en pomen dan en rider..klu xkejut xbangun ler mereka2 neh..
.heee keletihan tambahan pulak kedua mereka xsihat+demam...sian dorang~~ 



Sampai padock  kami amik khemah paling tepi skali senang skit....heee
Kali neh ramai pesaing~~ 






belaian mr pomen utk 66
Hari pertama mmg banyak dugaan+rintangan yg mendatang....Mr rider plak xsihat...aduhai


double check
siaN mr pomen Saya kepenatan dah mlm pun still setting 66

Kesian aku tengok Mr pomen sorang2 jer setting moto...kite neh nama jer pembantu tapi hampeh gak ler~~ sory yer sayangku.... 

Abis setting 66 jam 9.30pm kami gerak balik ke hotel...dalam perjalanan pulang kami singgah tapau makanan. lepas tapau singgah plak ke petropam shell nk beli rokok mr pomen..aleh2 keta bateri kong plak xbleh jalan...aduyai!!!! Kasihan mr pomen kusayg penat kt race xabis lagi tambah plak keta xleh jalan..mati kutu lak kami sekejap...

ada la lebih kurang 1 jam kami tersadai kt shell...memalam buta jam 11 lebeh la...hUU~~ dugaan betul.
telefon kwn2 berdekatan xdpt plak...so terpakse la dgn rasa segan mr pomen call En Ah seNg KCS racing tuk membantu kami disini...nasib baik En ah seng baik hati dier tumpangkan kami balik ke hotel.kebetulan hotel dia sama ngn kami... DUGAAN!!

Kebetulan Mr pomen ada call papa dia....Bayangkan lah baiknya hati papa dia sanggup mai dari bangi ke teluk intan semata2 nk bw bateri kereta dan tukar...Kasih ayah untuk anaknya
 ~~terharu seh~~

Tq bnyak2 kepada En Ahseng KCS racing + Abg Nuar + Papa Wan yg membantu kami mlm tu..



Hari Kedua:

serius jer

Kami sampai padock jam 9am....
Sampai2 di khemah mr pomen terus double check 66 mana la tau kalau ada yg xkena....huuu~~

mR rider

Agak keciwa la coz 66 xdpt masuk final~~lagipun mr rider xsihat so..phm2 jer la....

kekeciwaan

Its okey sayang...

Kali neh cup prix byk dugaan + rintangan yg mendatang....
Syukur Alhadulillah juga kepada Allah coz ramai yg sudi membantu kami dikala kekacauan....


Abis Race kul 6pm kami gerak tuk balik ke bangi~~



p/s:mood sedey

sadness

Assalam...








Sangat sedih di dalam hati ini.





p/s: sedih+gembira+keciwa+sayu+sakit+pening=??

Jun 21, 2011

=)

Assalam...

JusT waNna to say~~






p/s: very under control okeh!!




hUrm~~

Assalam...

no mood la today~~adoiyai...



Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi kerana Allah masih sayangkan aku~~ 

Terima Kasih Allah =)




Huu sangat penat plak hari neh~~kerja berlambak tp aLhamdulliah dapat selesaikan....






p/s:seriusly mmg mood kureng hari neh`~

Jun 20, 2011

Yeah!!

Assalam...


i've done upgrade my blog♥




Aduyai pening kepala nk wat flyer tuk opiz sendiri neh....lain yg patut kne wat lain plak cik kak missywawan neh wat....heee (mengupgradekan + menyemakkan + menyelerakkan + mencantikkan blog) CaNtiK ker?????

hati senang jiwa tada orang kacau jari pun gatal nk menaip2 kt blog neh...heee

maSalah yg timbul Sekarang neh, apa pun xbley design flyer xdapat siapkan dari tadi...aduhai cik kak... bila la idea2 best mau masuk dlm kepalaotak neh.....huuu

kang buat gempak2 eN bos kata xcukup cun...aduhai dia nk lain drpd yg lain ( tp yg memushkilkan skrg neh en bos suruh amik jer templete sebijik design kt internet...)  hah camneh tu??????!!sapa bley jawab??? -_-





rasa macam nk keje bidang lain plak.....hahahahha any suggestions?




watever ler en bos.... janji buat+siap...lu xmo design saya lu bleh suruh itu kesayangan (En iKan mAsin) yg buat...heeeee

OOOOppppssS terlebey sudey~~



p/s: Mudah2an en bOs ske ngn desiGn terbaru neh....hahahhahha

Jun 19, 2011

sMile

Assalam...

i feel good today~~








i dont know why...might be my jaan happy with me... yeaH!!!








Mari kite kerja bersungguh2 ♥






p/s: mood riang ria~

Jun 17, 2011

OmG!!oMg!!

OMG!! 




oMg!! 





OmG!!





oMG!!





OmG!!




0MG!!





omg!!






p/s: dAh mi0nG  r kePalahotak Ku iNi~~

Jun 16, 2011

seLamaT haRi bApa kepada aRwah paPa Hj Mohd Ali bin OsMan.

Assalam..

Aku masih ingat, antara kebimbangan papa suatu ketika dahulu – jika anak-anak melupakannya apabila dia tiada lagi; itulah yang papa kata pada kami anak-anaknya suatu ketika dulu. Aku cakap balik, “Kenapa papa cakap gitu? Takkan la kami semua akan lupakan papa.” Kami semua sayangkan papa.

Papa senyum saja dengar aku menyanggah cakapnya. Lepas itu dia kata, “Memang kamu semua takkan lupa papa . Papa yakin anak-anak papa akan tetap ingatkan papa. Cuma papa takut anak-anak lupa hadiahkan doa untuk papa bila papa dah tiada. Papa dah mati masa tu, tak ada apa-apa yang boleh bantu papa, kecuali doa anak-anak yang saleh…” T_T

Papa juga selalu berpesan bahawa bila papa tiada, jaga lah mama sebaik-baiknya. Jangan biarkan mama keseorangan dan kesedihan. InsyaAllah papa : wa akan tunaikan~~

Tersentuh dan sedih sungguh hati bila terkenangkan papa. Aku teringat satu hadis yang biasa kak ita (kakak sulung ku) dan para ustaz & ustazah beritahu bahawa, “Apabila seorang anak Adam itu meninggal dunia, maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara iaitu sedekah jariah, ilmu yang bermanafaat dan doa anak soleh yang mendoakannya.” (Hadis Riwayat Muslim) 

Rasulullah menegaskan tentang menderhaka kepada ibubapa merupakan salah satu dosa besar melalui hadis yang diriwayatkan seperti berikut :

Abi Bakrah radhiallahu ‘anh berkata, Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam pernah bertanya tiga kali:
“Mahukah aku memberitahu kalian tentang dosa yang paling besar?”
Mereka (para sahabat) menjawab: “Sudah tentu wahai Rasulullah!”
Baginda menjelaskan: Syirik kepada Allah, derhaka kepada ibubapa (perawi menerangkan, bahawa baginda ketika itu duduk sambil bersandar, lalu menyambung) dan sumpah yang palsu.

Setiap kali teringat kata-kata papa, sayu hati ini dan secara tidak langsung aku muhasabah diri sendiri, sejauh mana agaknya doa aku dapat ‘membantu’ papa? Setakat mana amalan aku dapat ‘meringankan’ papa di sana? Ya Allah.....selama hidup didunia ini, hambamu banyak menyusahkan papa dan mama... T_T

Walaubagaimanapun, terima kasih yang amat pada papa yang selalu buat kami teringat akan kekurangan diri dan memotivasikan kami untuk memperbaiki diri dan mengharungi perjalanan hidup didunia dan akhirat.

Semoga papa tenang terus di sana. Selamat hari bapa papa! - Al-Fatihah-



Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka
Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.
Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.
Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa’at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa’at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu… .
Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.
Ameen Ya Rabbal Alamin..


 Al-fatihah





Jun 14, 2011

SanGat pEning memikirkaN New jobS!!!

Assalam~~

huuu.....
sanGaT peNing Bila MemikiRkan pasaL new jobs neh...

Apa pUn xbleY~~ dH banyak aku apply job kt internet government+non government sume apply...


mudah2an lekat ler salah satu yg aku apply....aminn =)



Ya Allah permudahkan lah segalanya...

Jun 13, 2011

Keseorangan diriku diOpiz

Huu....

Tersangat ler boring sorang2 kat opiz neh...hopefully xda apa2 benda2 yg wat kacau bilau kt opiz..




sooo  sad..demi memikirkan masa depan harus berkorban apa saja...yEaH!!♥♥




Ya Allah permudahkanlah segala rancangan ku...Amin....