Oct 23, 2012

penawar menghilangkan kepenatan.

assalam..

hari ini sangat penat..penatnyer xda la teruk no...tapi penat la...heee yg pasti dpt siapkan coklat...Alhamdulilllah..syukur pada Allah S.W.T. esok bley deliver coklat kt customer..

tadi dok tgk facebook ada la org bg ayat menghilangkn penat bekerja.. saya nk try amalkan la tuk diri sendiri moga kepenatan ini tidak memudaratkan kesihatan.. ^^'

Org kat fb tu ckp "bagi mengatasi keletihan dlm melaksanakan tugas, bolehlah amalkan penawar yg diajar oleh Rasulullah s.a.w. kpd puteri kesyangan baginda, Sayyiditina Fatimah."



Baginda s.a.w. berkata: Apabila kamu hendak berbaring untuk tidur, maka bertasbihlah (SUBHANALLAH) 33 kali, bertahmid (ALHAMDULILLAH) 33 kali dan bertakbir (ALLAHU AKBAR) 33 kali. ia adalah lebih baik.




Inilah penawar ringkas yg Rasulullah s.a.w. ajarkan kepada anaknya..






p/s: Alhamdulillah mudah2an saya dapat amalkan..









Oct 18, 2012

gooD MorNinG and Night

Assalam...

huh baru balik dari Shah aLAM JAm 1.15am....huuuu sian adik cintahatiku cik nadiah setia dan penat menunggu kami.....heeee..

ada meeting ngn geng Chocolate kt KedaI KeK BAhulU Makwe di oLe olE sek 18, nk bincangkan design packaging yg perlu i buat...huuuu discuss punya discuss( termasuk ler borak2 hal lain) xsedar jam menunjukkan pukul 10.30pm.aduahai sian eN ridhwan penat melayan customer..

abis meeting lah katernyer..heeee

Mereka ajak lepak2 kt papa Rich( rich la sgt kan) sek 7..aduhai sampaikan saya dn cintahati tersesat2 ms otw p sana hahhaha...apapun xbley..PADAHAL GUE NEH DULU DUK S.A blaja kt UiTM pun bley sesat...Sian En cintahati saya..penat bawa keta dlm keadaan hujan yg lebat.huuu sory ya darling...

sampai kt papa rich....layan lagi borak2 ngn geng chocolate..heee layan sambil minum kopi panas..sYIOK!!!!!(walaupun ketika itu perutku sedang menyalak menandakan lapo)huhu. borak punya borak aleh2 sampai kul 12.00am..aduh mata gue mmg dah separa larat ler nk buke....heee sian en ridhwan kite ler driver yg ttp cool..then lps meminta izin mau pulang kami trus gerak p sek 24 amik adik cintahatiku cik nadiah...heeeee sian dia jenuh ooooo tunggu...

bila dh sampai umah..saya trus cari meggi mee bagi mengisi perut yg keroncong...heeee tp apakan daya engak ada...huuu last2 makan jer la biskut fiber..heee ALhamdulillah... ^^"

so apa lagi GOOD NIGHT!!!!






p/s: zZZZzzzzzZZZZZzzZZ....

Oct 17, 2012

La la La... Movie Cartoon yg paling sayA TERPESONA!!!!

Salam...kembali lagi saya pada mlm neh..heehhee

nak kongsi satu citer beSt!! semalam tgk movie cartoon ngn mama, nana dan cintahatiku..
best gler la citer neh...sungguh romantik!!!terpesona dgn jalan citernyer... jalan citenyer berlatar belakangkan Era zaman 50an Paris....comey sgt citer neh...

Tajuk: MONSTER IN PARIS

mls i nk citer selanjutnyer...heeee

 
so saya nk kongsi sikit lagu kt dlm citer neh..sgt syahdu...

Oct 16, 2012

ASSALAMMUALAIKUM...

hai~
Lama bebonor saya xupdate missywawan neh....huuu rindu sangat nak meluahkan perasaan di hati ini tapi dikiburkan jer la...intenet xda kat umah then bz ngn biznes CHOCOLATE saya yang semakin maju...YEAh!!! Alhamdulillah syukur kepada ALLAH S.W.T.

Jam sudah menandakan waktu tidurku sudah hampir..Jam 1.45am..YaY!!alamat besok susah ler mau bangun subuh...huuuu Mudah2an senang bangun...

Alhamdulillah..skrg kt umah dh masuk WiFi!!!!! setiap mlm lepas neh abis kerja gue akan update missywawan neh....rinnnnnnnndUUUUU!!!!
banyak sangat nk dikongsikan mlm neh..tp next time ler...



skrg biznes ok,,cuma..................







ada satu perasaan Sedih membelenggu gue neh.......Ya Allah tabahkanlah hati ku ini..^^"







Ya Allah hanyaMU sahaja tau apa yang tersirat dihati ini....Moga Engkau Ya Allah sentiasa bukakan hati ku ini utk setia cintakanMU YaALlah..




p/s: syangilah diri kita ^^"



Mar 17, 2012

hidup didunia ini~

Assalam...




Sesungguhnya..

Manusia memerlukan makanan utk meneruskan kehidupan, tetapi sebenarnya manusia lebih memerlukan AGAMA untuk mendapat kebahagiaan hidup didunia..

Manusia memerlukan air tuk menghilangkan dahaga, tetapi sebenarnya manusia lebih memerlukan AGAMA untuk mendapat ketenangan jiwa...

Manusia memerlukan cahaya utk menerangi bila dalam kegelapan, tetapi sesunggunya manusia lebih memerlukan AGAMA utk mendapat cahaya di dalam hati dan hidup...

Ya Allah mencintai MU lebih beharga...
Ya Allah berkatilah segala urusan yang aku lakukan selama ini..




p/s: mudah2an
"Ya Allah, ampunilah aku terhadap dosa yang terdahulu dan terkemudian, yang tersembunyi dan nyata, begitu juga dosa yang ku buat berlebih-lebihan, dan segala dosa yang mana Engkau amat mengetahuinya daripadaku, Engkaulah permulaan dan Engkaulah penyudahan, tidak ada Tuhan selain daripada Engkau, wahai Tuhan yang membolak-balikkan sekalian hati, tetapkanlah hatiku atas (pegangan kepada) agama Engkau (Islam) dan atas menjunjungi titah-Mu. Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku ini sebahagian daripada orang yang zalim."


"Ya Allah bahawasanya waktu duha itu duha-Mu, kecantikan ialah kecantikan-Mu, keindahan itu keindahan-Mu, kekuasaan itu kekuasaan-Mu, dan perlindungan itu perlindungan-Mu. Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika di atas bumi, keluarkanlah, jika sukar memudahkanlah, jika haram sucikanlah,jika masih jauh dekatkanlah, berkat waktu duha, keagungan, keindahan, kekuasaan-Mu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba-Mu yang soleh."


"Ya Allah, bagi-Mu segala puji. Engkaulah cahaya yang menerangi langit dan bumi serta seisinya, Engkau yang hak,janji-Mu adalah haq (benar), menghadap kepada-Mu itu juga haq (pasti), syurga itu haq (benar), neraka itu haq,hari kiamat itu haq,nabi itu-nabi itu adalah haq dan nabi Muhammad itu haq. Ya Allah, kepada-Mu sajalah aku berserah diri, kepada-Mu sajalah aku bertawakal, hanya pepada-Mu aku bertawakal, hanya kepada-Mu aku beriman, kepada-Mu sajalah aku bertahkim, Maka ampunilah dosaku yang silam dan yang terkemudian, yang tersembunyi dan yang terang nyata. Engkau yang awal dan Engkau yang terakhir. Tiada Tuhan selain Engkau. dan tiada daya upaya dan kekuatan melainkan dengan pertolongan Allah."

Mar 8, 2012

Mar 3, 2012

.........

sedih sgt hati ini...

apakan daya...

aku neh cuma manusia biasa...

yang jahil tentang erti kewajipan...

mudah2an Allah membantu....






p/s: rindu ngn mama kt mekah..huu


Jan 10, 2012

wuhuuuu~~

salam..

aduhai lama btl xupdate blog neh..



Ya Allah....


camner nk cari duit byk2 neh!!!!!! T_T




mood:pening kepala....